Ако установите, че нивото на кръвна захар се е повишило, има метод, с който да бъде свалено и без медицинска помощ. Разбира се, ако проблемът е хроничен, без лекар няма да се разминете, но при единични случаи имате възможност да си помогнете и сами и да решите проблема само за седмица, ако пиете отвара от семките на червени чушки. Нивото на кръвната захар е индивидуално за всеки един индивид, но то трябва да се поддържа горе-долу в постоянни норми. Понижаването или покачването на кръвната захар зависи от работата на черния дроб, обмяната на веществата, дейността на щитовидната жлеза, панкреаса и нервната система. Ако някой от тези органи не изпълнява своите функции максимално добре, най-вероятно ще имате проблем и с кръвната захар. В случай на стрес и голямо напрежение също се отчита покачване, така че се опитайте да се успокоите, за да не вредите на здравето си.

Следете често какво е нивото на кръвната захар, защото това е един от показателите, чрез които се определя здравословното състояние, защото за нейното повишаване оказва влияние работата на много други органи. Симптомите, които се проявяват при повишаване на кръвна захар, са много и все различни. Често не им обръщаме много внимание, защото ги смятаме за незначителни. Пренебрегваме ги, а това помага на заболяването да се развива.

Ето и най-наблюдаваните симптоми, когато кръвната захар е покачена:

1. Често уриниране през нощта.

2. Силна жажда.

3. Сухота в устата.

4. Бързо изморяване.

5. Слабост на организма.

6. Повишен апетит, но независимо колко храна се консумира, тялото отслабва.

7. Трудно зарастване на рани.

8. Често главоболие.

9. Често боледуване.

10. Нарушение на зрението.

За да се преборите с повишена кръвна захар, трябва да увеличите физическата активност, а заедно с това да промените поне малко хранителния си режим. Когато това е налице, приложете и отварата със семки от червени чушки, която се приготвя по следния начин: изтърбушете червени чушки и съберете само техните семки, като за отварата ви е нужна само супена лъжица от тях. Количеството семки се слага в литър вода и се вари на много бавен огън за 40 минути. Изстине ли, готовата лечебна отвара се прецежда. Пие се по 75 милилитра преди хранене (около 20 минути) по 3 пъти на ден.

За да понижите нивата на кръвна захар, следвайте този прием 7 дена. За да сте сигурни в ефекта от целебната отвара от червени чушки, след лечението проверете пак нейните стойности.