Поне двама души загинаха, когато автобус, превозващ гимназисти от Лонг Айлънд, Ню Йорк, катастрофира, докато пътуваше към музикален лагер в Пенсилвания, съобщи Ей Би Си Нюз, като се позова на щатската полиция.

Доста други хора получиха сериозни наранявания при инцидента в четвъртък в Ориндж Каунти (на около 100 км северно от Ню Йорк), според щатската полиция. Броят на ранените не е ясен. Към четвъртък вечерта 5 или 6 от пострадалите гимназисти са в тежко състояние в болница, според говорител на щатската полиция.

Автобусът, превозващ ученици от гимназия Фармингдейл, се преобърна и се плъзна извън междущатска магистрала 84. Вероятно проблем с предна гума е поне част от причините за трагедията. Подполковник Ричард Мацоне от щатската полиция на Ню Йорк заяви, че при катастрофата са загинали две възрастни жени, които са били сред 44-те пътници (40 ученици и четирима възрастни), които пътували от гимназията във Фармингдейл в Лонг Айлънд до Пенсилвания.

Губернаторката на Ню Йорк Кати Хокул каза, че е била информирана за инцидента.

"Персонал от щатската полиция на Ню Йорк и отдела за вътрешна сигурност и службите за спешни случаи са на място, за да помогнат на местните екипи за спешно реагиране", каза тя в изявление, "Ние сме благодарни за първите реагирали, чиито бързи действия спасиха животи и ще продължим да ги подкрепяме, колкото и да е необходимо. Нашите сърца са с всички, които са засегнати от тази ужасяваща ситуация."

Служители на училищен район Фармингдейл също са на мястото, съобщиха от ръководството на района.