Мъж, издирван за четворно убийство в предградие на Чикаго загина с огнестрелна рана и след катастрофа, докато се опитваше да избяга от полицията. 

Той беше издирван за смъртта на четиричленно семейство в предградие на около 50 км западно от Чикаго. 

Алберто Ролон, 38 г.; Зораида Бартоломей, 32 г.; и двете им момчета, 7 и 9, бяха открити убити в дома им в неделя вечерта. Полицията съобщи в сряда, че доказателствата сочат връзка между заподозрения и жертвите, както и възможен мотив, но отказа да даде повече подробности.

В сряда следобед доведената му дъщеря, 25-годишната Кристиана Еспиноза от Стриймууд, Илинойс, разказа, че майка й е живеела с 32-годишния Натаниел Хюи-младши от около осем години. 

В сряда полицията в Ромеовил съобщи, че е открила мъж и жена с огнестрелни рани в горящ автомобил, който малко по-рано е избягал при опит да бъде спрян от полицията в Оклахома и след това е катастрофирал. Мъжът, за когото се предполага, че е заподозреният за четворното убийство Хюи, е загинал, а жената е била тежко ранена. 

Според властите, пострадалата също е била

считана за лице, представляващо интерес

Тя е била обявена за изчезнала и в опасност от семейството си по-рано във вторник вечерта. 

Еспиноза отказа да идентифицира майка си по име, но каза, че именно тя е била в автомобила, открит на междущатската магистрала в Оклахома. 

„Той е много опасен човек. Той е огромен манипулатор. Огромен манипулатор“, каза Еспиноза за Хюи. „Когато го срещнах за първи път, той не беше лош човек. Преди няколко месеца нещо в него се промени. Той изключваше всички ни, включително майка ми, а сега и това“, обяснява тя. „Започна да става подозрителен… да се пази сам, да стои в гаража. Започна да не бъде себе си, отблъсквайки ни всички, дори майка ми."

Хюи е бил собственик на охранителна компания, имал е достъп до множество оръжия и последно е работил в склад за машини, каза още Еспиноза.  

В сряда кола, свързана с Хюи, беше уловена от четец на регистрационни номера в Катоса, Оклахома. Полицаите се опитали да спрат автомобила, но той избягал и катастрофирал, каза полицията. 

Полицаите чули изстрели, и открили мъжа мъртъв на шофьорската седалка, а жената ранена.