Мъжът от Калифорния, който уби двете си деца с харпун, е казал пред ФБР, че е смятал, че те „ще се превърнат в чудовища, като пораснат, така че трябвало да ги убие“, според самопризнанията му в съдебните документи.

Матю Тейлър Колман, на 40 години, жител на Санта Барбара, е подведен под отговорност за убийство в чужбина на граждани на САЩ. Той завел двегодишния си син и 10-месечната се дъщеричка в Мексико и ги прострелял многократно с харпун, според самопризнанията, които са част от заведеното съдебно дело, и според бюлетина на прокуратурата на Централен съдебен район на Калифорния.

Спрян за разпит още на границата с Мексико, Колман признал, че е убил децата с харпун (първоначално се смяташе, че е с кол) и после скрил телата. Задържан е още на границата.

Касапницата е извършена в селището Росарито, южно от Тихуана.

Убиецът е казал на властите, че „смятал, че децата му ще израснат чудовища и трябвало да ги убие“, според самопризнанията. Той споделил, че бил „просветлен“ от конспиративните теории за QAnon и илюминатите и получил видение, че жена му „има ДНК от змия и я е предала на децата“. Затова ги убил.

Колман е заявил, че е наясно, че това е ужасно, но било „единственият начин да спаси света“.

QAnon e налудничава конспиративна теория, която лансира абсурдното твърдение, че експрезидента Тръмп е вкопчен в схватка със сенчест кръг от педофили-сатанисти, съставен от изтъкнати демократи и либерални знаменитости.

ФБР вече е предупреждавало за потенциалната опасност, която могат за представляват последователите на това движение.

Според конспиративната теория за илюминатите пък тайно общество контроли света.

Мотивът със „змийската ДНК“ вероятно идва от старата конспиративна приумица, че светът е тайно управляван от съзаклятие на хуманоидни рептилии.