Млад бургазлия се опита да заблуди полицията, за да избегне санкция за шофиране в нетрезво състояние, съобщават от ОДМВР-Бургас. На 19 ноември, около 1.40 часа, 24-годишен бургазлия сигнализирал в Четвърто РУ, че лекият му автомобил бил откраднат от улица в кв. „Горно Езерово“. 

Отзовалите се на място полицейски служители не открили подателя, който не отговарял и на позвъняванията им. При предприетите действия за изясняване на ситуацията станало ясно, че преди сигнала за кражбата постъпило съобщение, че в канавка на разклона за квартала e изоставен катастрофирал лек автомобил без регистрационни номера.

Служители на сектор „Пътна полиция“ не установили на място водач, но чрез справка по рамата констатирали, че лекият автомобил е собственост на 24-годишния бургазлия. Изоставеното превозно средство е иззето и е образувано досъдебно производство.

В хода на полицейските действия собственикът на превозното средство бил призован в Четвърто РУ. Пред полицаите той признал, че катастрофирал с колата, но тъй като шофирал след употреба на алкохол, свалил регистрационните номера и подал две съобщения, неотговарящи на истината - първото направил от телефонния апарат на свой познат, като се представил с имената на по-малкия си брат, а второто, за кражбата на автомобила - от собствения си телефон, след което спрял да отговаря на позвъняванията. За да скрие свалените номера, ги дал на свой приятел.

Всички установени по случая са разпитани в качеството на свидетели. Регистрационните табели на автомобила са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.