Българин е загинал в катастрофа във Великобритания, а в тялото му при аутопсията са установени алкохол и наркотици. 

Тялото на Борислав Зараевски е намерено близо до колата, с която е катастрофирал, след като е изхвърчало през прозореца, стана ясно при разследването на смъртта му.

Според информацията той е шофирал с повече от 100 км/ч по време на катастрофата, като тялото му е открито едва няколко дни по-късно.

27-годишният българин дори е снимал видео, когато е излязъл от пътя, а колата се е преобърнала. Мъжът е изхвърчал през прозореца, като е получил фатални наранявания, стана ясно по време на разследването. Борислав Зараевски е обявен за починал, като медицинска причина за смъртта му е посочена "множествена травма".

В кръвта на Борислав са открити 1,04 промила алкохол. Освен това в кръвта му е установено наличие на амфетамин, както и следи от кокаин. 

Според DevonLive разследването на смъртта на българина, починал на 2 октомври миналата година, е било изслушано в съда в Плимут. На изслушването, на което не присъствал нито един член на семейството на Борислав, беше отбелязано, че 27-годишният мъж е роден във Варна, България, но няма постоянно местожителство в Обединеното кралство, въпреки че първоначално полицията заявява, че е от Плимут.

Според свидетели, Зараевски е разпространявал кокаин в Плимут. 

Доставчик на пица, Алисия Кинг, разкрива, че броени дни преди катастрофата с Борислав е била ударена от колата му. По думите й шофьорът "много се извинявал", като твърдял, че автомобилът му се е подхлъзнал на мокрия път, тъй като валяло.

Той обаче казал, че не е необходимо да се ангажират застрахователните компании, и настоял, че брат му може да помогне за поправката на колата ѝ. Той й дал телефонния си номер и казал, че се казва Антония Джеймсън, като твърдял, че също е шофьор на куриерска фирма. Двамата се уговорили да се срещнат по-късно през нощта. За да избегне намесата на застрахователите, Борислав казал, че ще плати изцяло ремонта на Алисия, тъй като имал пари от продажба на кокаин. 

Според полицаите колата е била ударена в дърво и при претърсването е открито тялото на мъж на няколко метра пред колата. Автомобилът е бил регистриран на Борислав и е намерена шофьорска книжка на негово име. Освен това той бил идентифициран по татуировките си, включително "Mohuka", татуирана на гърдите му. Открита е и българска лична карта. 

След като претърсили колата, униформените намерили мобилен телефон, принадлежащ на Борислав, в който били открити шокиращи видеоклипове. Последното дълго видео, заснето от Борислав в 2,30 ч. и 52 секунди, показва как Civic-ът се движи със 116 км/ч, малко преди автомобила да напусне пътното платно.