Елица Иванова

Началото на кариерата на Никол Шерцингер, новата любима на Гришо, звучи познато за всички талантливци, тръгнали от нулата и стигнали до върха - момиче от народа, преследващо мечтата си да бъде певица. Започва като беквокалистка на безизвестна рок група, следва участие в телевизионно риалити, присъединяване към две женски музикални банди, в които личността й изпъква веднага. Всъщност тя е единствената, която може да пее в „Пусикет долс". Дамите са танцьорки, които си въобразяват, че е лесно да се изпълняват хитове. Следва смелото решение да започне да работи за себе си - през декември 2010 г. Никол официално започва соло изяви с издаването на първия си студиен албум „Killer Love". Вторият сингъл от албума „Don't Hold Your Breath" достига първо място в британската класация. После Никол печели риалитито „Денсинг старс", а по-после е съдия в "Х фактор".

37-годишната възлюбена на Григор Димитров е родена на Хаваите в ревностно католическо семейство. Никол Пресковия Еликолани Валиенте Шерцингер има хавайско-филипинско-руски произход. Тя се появява, когато майка й е все още в гимназията. Родителите й се разделят, докато е бебе. На 6 г. Никол се мести в Луисвил, Кентъки, и приема името на втория си баща - Гари Шерцингер. И получава подарък, който ще определи посоката на живота й - малък лилав касетофон и дебютния албум на Уитни Хюстън, който покорява класациите през 1985 г.

„Родителите ми нямаха пари, но в диска беше песента „Greatest Love of All". Това беше! От този момент нататък исках да пея. Гласът й беше толкова силен - чувствах всяка нота като истината." И макар че нямат много възможности, родителите я подкрепят във всичко. Никол неведнъж ще благодари на майка си. Записват я в училище по изкуствата, където взема главната роля на почти всички музикални спектакли. Една от учителките казва за нея: „Никол беше това, което наричахме „мечтания ученик". Когато стана на 15 г., вече беше перфекционист. Винаги даваше най-доброто от себе си, дори понякога прекаляваше." В интервю за риалитото „Денсинг старс" през 2010 г. баба й пък казва: „Когато Никол бе в 5 клас, тя вече знаеше какво иска от живота и наистина работеше за него."

Всичко звучи лесно - бачкаш и просперираш. Така става в Страната на големите възможности, но дали винаги... В първата женска група, в която участва Никол, „Eden's Crush, тя претърпява много трудни моменти и плаче всеки ден. „Беше ужасно. Снимаха ни денонощно и атмосферата беше ужасна. Трябваше да е забавно, но истината е, че беше кошмар. Бях прекалено чувствителна тогава, но успях да стана по-твърда. Нямаше да успея да стигна до „Пусикет долс", връща лентата красавицата. Равносметката е горчива, защото заради договора й с групата тя изпуска място в прословутите „Блек айд пийс", а вместо нея вземат Фърги.

Ники обаче усилено продължава да търси пробив в музикалната индустрия. Успехът идва, когато се явява на кастинг за „Пусикет долс" през 2003-та. Дори тогава тя цели друго - среща с Рон Фейр, председател на звукозаписна компания. Никол обяснява по-късно: „Истината е, че отидох на прослушването, за да се изявя като соло артист. Не исках да съм в група. Отидох само за да съм в една стая с Рон и да му дам демото си. Това е всичко. Но те видяха нещо в мен и ми казаха, че не могат да ме изпуснат. Да съм в друга група не беше част от плана ми, но бях готова да направя всичко, което в бъдещето ще ме издигне на ново ниво." Първият им албум достига до 7 милиона продадени екземпляра в целия свят. А сингълът им „Don't Cha" с рапъра Бъста Раймс достига до №1 в много държави, включително Обединеното кралство, Австралия и Канада, и №2 в „Билборд". Групата на Никол дори подгрява Риана на турнето й във Великобритания. Вторият им и последен албум от 2009-а не е толкова успешен, но пък тогава прохождащата Лейди Гага ги подгрява на турнето им в Австралия и Европа. Година по-късно групата се разпада, защото всяко от момичетата напуска в преследване на солова кариера. Всъщност последна си тръгва именно Никол, която вярва, че „Пусикет долс" ще продължат да съществуват.

Никол подготвя първия си албум повече от 3 години, за него тя пише 100-тина песни, отлага го няколко пъти по свое желание. Най-накрая той става факт през 2011-а. Оттогава до днес Никол бавно и полека гради успешна соло кариера. Нейните латино черти я превръщат в секс символ и тя редовно оглавява класациите за най-сексапилни жени. Благодарение на всичко това в сметката й вече има 14 милиона долара.

Тази сладко-горчива биография превръща Никол Шерцингер в съвременна Пепеляшка. Може би точно това харесва в нея Григор Димитров. Все пак и двамата си проправят пътя към върха, разчитайки единствено на собствените си умения. А това обещава дълъг и щастлив романс.