Първият ресторант, в който всички се хранят без дрехи, е вече факт в британската столица. Лондонският „The Bunyadi" вероятно има интересно меню, но откакто отвори врати, никой не говори за храната в него, а за липсата на облекло, което е задължително изискване към клиентите му. И колкото и главният готвач Йоно Хоуп да уверява всички, че кухнята е на ниво, това изобщо не е тема на множеството публикации, с които отварянето на ресторанта беше оповестено.

Според Хоуп обаче „голотата" помагала на клиентите да се концентрират по-сериозно върху храната, вместо да обръщат внимание на това, с което са облечени останалите гости, както се случва обикновено в традиционните заведения. Всъщност менюто в ресторанта е петстепенно и е в два варианта - вегетарианско и обикновено. И в двата случая цената му е 69 паунда. Основните ястия в „нормалното" меню включват стек с кориандър и годжи бери с гарнитура от сушени домати. От менюто напълно са изключени пикантните храни по обективни причини.

Основателят на ресторанта Себ Лиял, на 33 г., обяснява странната концепция с желанието да накара хората да говорят повече помежду си. Дали е успял в намеренията си? Можете да проверите лично, ако отскочите до Лондон. Но ако се съди по записаните в листата на чакащите 44,000 души, интересът е повече от очевиден.