Все още не е открито двегодишното Юлиян, който изчезна в района на бургаското село Равнец преди повече от три години. Оттогава досега няма и следа от детето. Възможните версии за изчезването му са няколко. Една от тях, че е изведено извън граница, за да проси. Детето имало недъг. Едното му краче било по-късно и той едва ходел, което буди съжаление и хората в чужбина, които дават пари на просяците. Това вероятно е направило детето привлекателно за хора от просешката мафия, които често използват деца от ромски произход за просия зад граница. Юли изчезна на 18 март 2019 година; сигналът е подаден малко след 20:00 часа от родителите му. Според свидетели детето е било забелязано на около 300 метра от мястото, където е било последно с други деца.

Детето бе издирвано от полиция, жандармерия, доброволци, използвани бяха термокамери.

Бяха проверени постройки, места, доста голям периметър около района на селото, където би могло да попадне. Според разследващи момченцето било с увреждане на единия крак и няма как да е изминало голямо разстояние само. Родителите на Юлиян - Цветанка (наричат я още Мета) и Иван били безработни. Мета е на втори брак. С първия си мъж живеела в поморийското село Горица, от него има четири деца. Най-голямото и е момиче на 16 години. От втория си мъж Иван - има още десет деца. Юлиян бил най-малкият. Мета и Иван живеели в несебърското село Кошарица, но миналия декември се преместили в Равнец. Оплакали се, че в Кошарица събратята на Иван много го тормозели и го биели. В Равнец живее бащата на Мета- дядо Слави, който бил пастир.

Човекът гледал добитък - овце и кози, и помагал на многолюдното ромско семейство с каквото може.

Още след изчезването на детето, се разнесе мълва, че в същия ден черен мерцедес със софийска регистрация обикалял селото и спрял за дълго до ромската махала. Никой не знаел чий бил и какво е дирило луксозното возило в района.