Искам тази година да остане зад гърба ми. Сигурен съм, че и за много хора е така. Поне докато чета обзорните текстове за събитията, които белязаха живота ни през последните 12 месеца. Трагедии и други несполуки, бунтове, размирици и войни, протести и разделение. Сигурно е имало и по-размирни години от тази, но усещането ми е, че всичко, което можеше да се обърка, се обърка. Но съм убеден, че това, което предстои, ще бъде много по-добро. Защото сме така устроени - да вярваме в бъдещето, в успеха и в новото начало. А именно такова ни предстои. Но не бива да забравяме уроците от вчера, защото иначе сме обречени да ги повторим. Събитията, които оставиха трайни белези през 2013-а, обобщаваме в поредица от статии на страници 26 до 35. През най-интересните теми от търсачките и сайтовете за видеосподеляне, през възходите и паденията от емигрантския ни живот в Америка до големите събития, които промениха хода на историята - в България, САЩ и света - репортерите и редакторите на BG VOICE обобщиха всичко за вас. Разбира се, не сме пропуснали празнични рецепти и четива, съвети и любопитни теми в този специален 80-страничен брой на любимия ви вестник.

В края на тази година искам да ви благодаря, че отново избрахте BG VOICE да бъде вашият източник за всичко важно и интересно, любопитно и полезно. Че ни вдъхновявахте и събуждахте, давахте ни теми и идеи. Че ни вдъхвахте кураж да продължим. Че останахте верни и когато имахме нужда от вашите критика и съвети, бяхте до нас. Ето защо в навечерието на тези светли семейни празници искам да ви пожелая от името на целия ни екип - в САЩ, Канада и България, да бъдете най-вече здрави. Да отстоявате себе си и това, в което вярвате. Да бъдете искрени, истински и влюбени докрай. За нещата и хората, които са важни и които го заслужават. За тези, които ви карат да се чувствате истински живи и ви дават силите да продължите напред. За онези, които ви вдъхновяват и ви дават криле.

Споделете следващите дни с вашите най-близки хора. Отделете им от времето, вниманието и любовта си. Заредете ги с вашите емоции. Знайте, че тези минути може да са най-ценният подарък за тях, а един ден да се окажат скъп спомен за вас.

Честито Рождество, скъпи приятели! Светла и свята Коледа от всички в BG VOICE и успешна нова година!