В сряда сутринта няколко снимки на голото телце на Волен Сидеров на тузарския плаж Варадеро в Куба разбуниха страстите. Няколко часа по-рано пък гостуването на Николай Бареков в „Шоуто на Слави" също обра негативните коментари в социалните мрежи. Липсват Яне, някой перко от ВМРО, Жорж Ганчев и другите герои от фрийкшоуто на българката политика.

Волен взел любовницата си, чието име на мога да запомня, на „официално" посещение в Куба, обяснява тя пред „Дневник". Било суперважно и какво като съвпадало с рождения й ден. Е, може и да са се потопили в морето, но да не ги виним - все пак зима е в България.

Бареков пък искал улица, кръстена на него в някое малко село. Както имало читалища, именувани на Добри Чинтолов, ако не ме лъже паметта - каза той. И в целия този един час нито един въпрос за връзките на Бюрека с Делян Пеевски и банкера Цветан Василев, чиято телевизия (tv7) той управляваше няколко години.

Всички тези неща са като цяло забавни, особено ако не живееш в България. Волен в крайна сметка едва ли ще намери място в следващия парламент след зле прикритата му коалиция с ДПС и БСП в сегашното управление. Но пък се говори, че за всеки месец на власт на това правителство той получавал по 1 милион. Лева или евро, не помня. Доскорошния майстор на дудука (Бойков) Бареков пък ще събере евентуално толкова гласове, колкото едвам да мине 4-процентовата бариера. С доста късмет може да се окаже решаващ коалиционен партньор.  Затова междувременно ни занимава с популистките си идеи за връщане на казармата, въвеждане на трудовата повинност и безплатни таблети за първолаците, които да бъдат платени с парите от партийните субсидии. Абсолютни фрийкове. Но докато те разиграват евтината си кабаретната програма, в парламента, в Министерския съвет се коват закони, прокарват се решения. Те са в повечето случаи твърде сухи, безинтересни и не звучат скандално. На пръв поглед. Но задълбочено четене показва, че те обслужват интересите на хората, които финансират тези фрийкове, които ни отвличат вниманието.

Промени в закона за тютюна, наредбата за онлайн хазарта, бюджетът... Малко за кръга „Василев-Пеевски", малко за Васил Божков, малко и за другите от обръчите с фирми. Единствените „губещи" изглеждат партиите - те вече ще получават 11, а не 12 лева държавна субсидия за всеки спечелен глас.  Но кай да обърне внимание на всички тези детайли в цялата тази навалица от толкова възмутителни изяви на хора като Сидеров и Бареков? Толкова добре измислено политическо риалити. За съжаление върви постоянно - без паузи между сезоните.