636 милиона... Как човек да не пусне фиш. Уви, печалбите отиват при някой друг. И въпреки това не трябва да губим надежда, че нещо хубаво може да ни се случи и на нас. Ето, вижте - в ранния зимен студ Волен Сидеров отиде с любовта си на плаж в Куба. Преди година-две бил в Париж с нея. Все служебно, но пък за рождения й ден. Кой казва, че няма щастливи случайности. Този път добре документирани от фотограф. Въпросът отново е КОЙ? Защото Куба не е място, където може просто ей-така да ходиш по плажовете и да снимаш хората. Както отбелязва нашият журналист Божидар Божков, страната е диктатура и там много преди да заснемеш обекта, който си решил да следиш, самия теб вече ще са те заснели, прошнуровали и прономеровали. Вероятно и поарестували. Защо логичният извод, подкрепен от думите на наши източници, е, че BG дипломати с имунитет стоят зад активното мероприятие със снимките, може да прочетете на страници 4-5. И още - защо коалиционните партньори БСП и ДПС са вече готови да се отърват от Сидеров и компания, които бяха третият им негласен партньор във властта.

Естествено, за днешните партийни инженери, закърмени в структурите на Държавна сигурност, мястото за краен националист с вид на шизофреник вече е запазено за новия герой на политическата сцена. Да влезе държавникът Бареков. Цялото това упражнение по тоталното сриване на имиджа на Сидеров е, за да се презастраховат заинтересованите, че той няма да има каквито и да е шансове за следващия парламент (въобще как някой е гласувал за него е друг въпрос). Проучванията отдавна сочат това, но все пак кукловодите трябва да се застраховат. Волен е малко като котките - има девет живота и затова е добре да се вземат мерки, и то отрано. За него остава само това - да кешира оставащите си месеци във властта, за да е сигурен,че и на старини екзотичните дестинации с млади дами ще са част от всекидневието му.

И докато пропагандната машина срива Сидеров, все по-често и навсякъде е канен Николай Бареков. Доскорошното лице от тв екрана и първи друг на експремиера Бойко Борисов сега е борец за правата на бедните и онеправданите. Същите онези, които през 2011 година той нарече „разюздани силяни" и се закани, че ще пука гумите на тракторите им, които те бяха паркирали пред Народното събрание в знак на протест. За да е малко по-ясно - зърнопроизводителите са тези, които правят така, че всяко семейство в България да има хляб на масата си.

Но паметта на хората е сравнително къса. Те бързо забравят умелите устни пируети на бившия водещ първо към Иван Костов в края на силните му години като премиер (тогава Дудука беше в тв „Европа" на брата на експрезидента Стоянов), после бързо залюби изгряващата звезда на главсекретаря Борисов, за да стане част от империята около ДПС на Цветан Василен и Делян Пеевски. Каква по-естествена еволюция от това именно Барека да бъде следващият налудничав националист за партийна употреба. За него, както и за Волен преди това (и Яне Янев за кратко), фиш от лотарията не е нужен. Тези националисти под наем отдавна са  ударили джакпота, та даже и похарчили. Да му мислят тези, които го изплащат.