Христос воскресе, скъпи приятели! Надявам се, че сте успели да отделите време в тези празнични дни, за да бъдете със семействата и приятелите си. Великден събра много от нас да се пречистим и помолим. Вашите думи и пожелания събрахме във фоторепортажа на страници 16-17. Видео от българския Великден в САЩ може да видите на нашия сайт www.BG-VOICE.com.

Сега, след празниците, започва един отвратителен период - предизборен. В България ще се гласува за депутати за Европейския парламент. И въпреки че в САЩ тези избори ще ги пропуснем, едва ли ще ни отмине вълната от помия, която винаги се изсипва в такъв период. През изминалите дни стана ясно, че Делян Пеевски, чието скандално назначение в ДАНС вдигна хиляди на протести, които - макар и рехави - продължават и до днес, ще стане евродепутат. Той е на избираемо място в листата на ДПС и ще бъде най-добрият представител на българските политици - според коментара на Татяна Ваксберг от страница 12. "Неработещ богаташ със скромни доходи, който има голям трудов стаж и завидно имущество, но не е разследван, защото самият той е разследващ. Пеевски е точно това." Колко добре го е написала Ваксберг. И за съжаление точно.

И докато ние си обсъждаме Пеевски, майка му и техния банкер Цветан Василев, те заграбват с пълни шепи, каквото могат и искат. И апетитът им не спира. След като правят опити да монопилизират продажбата на цигари в техните "Лафка" (след като притежават "Булгартабак"), сега са посегнали и върху киселото мляко. Схемата отново е оплетена в кухи фирми и подставени лица, но разследването на "Капитал", което препечатваме, отново води до Пеевски и компания. Можете да го прочетете на страница 15. Това е положението. Какво ли ще си поиска Пеевски, когато стане евродепутат, можем само да гадаем. Но лакомията на тази група е готова да погълне всеки печеливш бизнес и да задуши конкуренцията. Но ако Василев, Пеевски, Кръстева, Бареков и всичките тези кукли са удобни да бъдат мразени от обществото, нека не забравяме кой е кукловодът, който им определя ролите. Този, за когото медиите в България рядко пишат и не споменават - нито с добро, нито с лошо. За да забравим, че съществува - скрит зад високите дувари на сараите си в Бояна, откъдето разпределя парите на обръчи от фирми, както сам е признавал много пъти. За Доган поредните пионки са само това - подставените лица, които да свършат работата. А когато са му непотребни - изчезват от сцената. Както направи Христо Бисеров - обвинен в пране на пари, но тотално липсващ. Защото вече си изигра ролята, отредена му от Доган.

И за край - не пропускайте интервюто ни с ММА боеца Благой Димитров-Багата, където той разказва за победата си срещу Лавар Джонсън и как се готви за следващия си сблъсък - с Александър Волков, на 17 май. Според Багата боксьорите са най-неагресивните хора. Изненадващо твърдение, което той обяснява на страница 50.