Пролетта трябваше да дойде с дългоочаквания директен полет до България. Но вместо това дойде с нова порция сняг и поредното обещание от вестникарските страници, че това ще се случи от май. Но истината е доста далеч. Повечето медии преписаха едни от други цитата на шефа на летището в София, но проверка на BG VOICE с превозвача показа, че това може и да не се случи до края на годината. Тогава приключва ключов ремонт на летището JFK в Ню Йорк и може да се отворят удобни слотове за връзката със София. Последното по темата може да прочетете на страница 9.

За съжаление първите дни на пролетта донесоха нова авиационна трагедия - 150 души са мъртви, след като самолет на „Germanwings", която е филиал на "Lufthansa", се разби във Френските Алпи. Последната информация може да следите всяка вечер в BiT Новините от 8/7с РМ на www.BiTelevision.com.  И ако ви изглежда, че последната година е черна за авиацията - така е. Повече от 700 жертви за 138 дни през 2014-а. И въпреки това авиотранспортът остава най-безопасният - с един фатален инцидент на всеки 4,000,400, или 0,23% шанс да загинем в самолетна катастрофа.

С катастрофа завършва властването на Валентин Ноцков в храма „Св. Иван Рилски" в Чикаго - духовна, морална, финансова. Той е извън храма, а сега и църковното настоятелство, което го подкрепяше активно през последните 8 години, се обърна срещу него. Оттам казват, че са били измамени от разпопения Ноцков. Но дали са искрени? И какво ще стане с всички кръщелни и брачни свидетелства, издадени след 2008 година, след като Ноцков не е имал правото да бъде свещеник? Последното по темата може да прочетете на страница 8.

В днешния брой обобщаваме и най-важните моменти от случая „Мартов" - точно една година след масовия арест в Чикаго, който показа един престъпен свят в българската общност тук. Нито една присъда, размотаване на адвокатите, ядосан съдия и петно върху общността ни - това е равносметката 12 месеца след спецакцията на ФБР и ДАНС. Ключовите моменти от тогава до сега - на страници 14-15.

И ако през прозорците виждате сняг, синоптиците казват, че студът ще продължи още няколко дни, но от неделя пролетта идва с температури над 10 градуса по Целзий. Дано да се задържат.

Приятен уикенд,

Ясен