В Съединените щати ще има само една секция за предстоящите избори за Европейски парламент - в Ню Йорк. По закон в неделя могат да гласуват постоянните граждани на съюза, а 99,9% от българите в САЩ не се квалифицират като такива. Но изборът на сънародниците ни тази седмица ще е изключително важен, за да покаже пътя, по който искат да поемат, и дали са успели да научат нещо от последните няколко години (въпреки медийната димка на семейството на Пеевски). Но от проучванията стават ясни няколко теннденции - ГЕРБ и БСП са с изравнени сили. ДПС и новата партия на Николай Бареков "България без цензура" също наравно се борят за третото място. Дори и да сме наясно, че тези проучвания вероятно са сериозно платени, те все пак трябва да се базират на някакви цифри. А от тях става ясно, че никакви уроци не са научени.

Да гласуваш за Бареков и компания е нелепо (освен ако нямате кръвна връзка с кандидата, от първи братовчед нагоре пак няма извинени). Този човек (за разлика от предишни като него - Янето, Волен) не се появи от нищото. Той избуя пред очите ни - от силен костовист (по времето му в телевизия "Европа") през пръв приятел на Бойко Борисов в ефира на bTV (когато дори му занесе цветя при изборната победа),  до медийна бухалка на групата около банкера Цветан Василев - като шеф на TV7, контролирана от Делян Пеевски. Барека най-нагло и безогледно смени политически пристрастия, извърши предателства към хора, в които се кълнеше само седмици по-рано, и всичко това пред погледа на всички ни. Е как е възможно да отидеш и да гласуваш за такъв човек?! И да припомним - Пеевски е депутат от ДПС, банката на Цветан Василев получи финансовата си инжекция от държавния бюджет с натиска на Доган. Тогава не е ли е ясна на всички връзката ДПС-Бареков? Бас ловя, че 90 процента от електората на Никито псува турците, ДПС, Доган и техните майки. Но за е..не са си само те. Защото ако това не бяха избори за евродепутати, а за парламент, ДПС+Бареков щяха заедно да са първата политическа сила в страната и да решат с кого да се коалират те, а не победителят от изборите с най-много гласове.

Междувременно Бареков продължава да отлюспва депутати от групата на ГЕРБ (karma is a bitch, казват американците). Така и без да се е явявал някога на избори, той вече си има малка парламентарна групичка, която да вдига нужния шум. Но последният в тази категория ни изненада с политическата си шизофрения. За 24 часа успя да премине от ГЕРБ при Бареков и обратно 3-4 пъти, като към редакционното приключване на BG VOICE въобще не е ясно къде е. Единственият начин такива като тоя да не са възможни е гласуването, масово! Още по темата от коментара на Иван Бедров на страница 25. Ако все пак ще гласувате - направете избора си внимателно. Защото колкото и да е забавно да отразяваме такива олигофрени, вече 25 години взе да омръзва.