Компанията на Робърт де Ниро трябва да плати на бивш служител 1,2 млн. долара заради твърдения за дискриминация по полов признак. Решението на съдебните заседатели слага край на дългогодишната съдебна битка между актьора и Греъм Чейс Робинсън, започнала след нейното напускане от Canal Productions.

Г-жа Робинсън предяви иск за 12 млн. долара, като твърдеше, че е била малтретирана, унижавана, нископлатена и третирана като "офисната съпруга" на Де Ниро. Но съдебните заседатели не признаха личната отговорност на актьора по време на гражданския процес.

Робинсън е била на заплата при Де Ниро в продължение на 11 години. Наета като негов личен асистент през 2008 г., по-късно тя е повишена до вицепрезидент по продукцията и финансите в компанията. Но след като напуска през 2019 г., тя подава иск за "емоционален стрес и увреждане на репутацията", твърдейки, че той често е правил "вулгарни, неподходящи и джендър коментари" и ѝ е възлагал "стереотипно женски" задачи.

Той настоява, че никога не е злоупотребявал, и макар да признава, че понякога е бил избухлив, отрича твърденията на г-жа Робинсън. Canal предявява контраиск за 6 млн. долара, обвинявайки я в злоупотреба със служебни средства, кражба на фирмена собственост и прехвърляне на повече от 450 000 долара в самолетни мили в личната си сметка.

Но след осем дни на свидетелски показания и пет часа обсъждане на двустранните искове, журито не призна Робинсън за отговорна за нито едно от твърденията на Canal за финансови нарушения. Де Ниро не беше в съдебната зала, когато присъдата беше прочетена на 9 ноември. В продължение на два дни на свидетелската скамейка Де Ниро призна, че понякога е псувал и е повишавал глас в нейно присъствие, но казва, че "никога не я е обиждал".