сн. БГНЕС

,,Има опасност за живота на Христо Бисеров", заяви Осман Октай, бивш представител на политическия елит на Движението за права и свободи. По думите му оттеглилият се от всички ръководни постове в ДПС и парламента депутат разполага с много информация, защото е бил в кухнята на отношенията между корпоративните интереси и партийното ръководство. Според г-н Октай заместник-председателят на Народното събрание е бил привикан в сараите на Доган (хотела, в който живее Доган -  четиризвездния ,,Витоша"), защото ,,някой може би си е помислил, че може да контролира и управлява корпоративните кръгове зад гърба на Доган... Някой го е отписал." Нещата около Христо Бисеров се повтарят, отбеляза някогашният приближен на почетния председател на ДПС. ,,Знам, че той беше Сивия кардинал в СДС до оставката му при Иван Костов през 2000 г., когато изпревари с едно денонощие наказанието си."

Октай заяви, че Бисеров е бил ръководител на т.нар. българско наемническо крило в Движението за права и свободи. ,,Всички СДС кадри, които бяха наложени чрез ДПС, бяха наложени по този канал, посочи той. - ДПС се превърна в лична партия за обслужване на корпоративни интереси. Продължението на ролята на Христо Бисеров в ДПС беше продължение на ролята му на Сив кардинал в СДС." По думите на Октай Доган не комуникирал пряко с корпоративните интереси, имал си посредници като Христо Бисеров.

От своя страна друга някогашна приближена на Ахмед Доган - журналистката Валерия Велева, коментира: ,,Христо Бисеров може би е направил страхотен гаф - политически или личен, някаква постъпка, която наистина е вбесила ръководството на ДПС и Ахмед Доган. Или има някой тежък политически проблем, който касае управлението на страната."