Поредна силна тихоокеанска буря ще застигне Калифрония в сряда като опастността е да предизвика свличания в районите пострадали в най-опустошителните пожари в историята на щата. Предупреждения за обилни дъждове и сняг са в сила за по-голямата част от Северна Калифорния. Валежите, които започнаха още във вторник затвориха част от Магистрала I-5 в щата. Предупреждения за евакуации в четвъртък има за района Пулга в Северна Калифорния, който е съседен на градчето Парадайз, което беше напълно изпепелено при големите пожари тази есен, при които загинаха най-малко 86 души. Задължителни евакуации текът във Вентура Каунти, което също пострада при пожарите. Очаква се там дъждовете да да се изсипят между 2 и 2.5 см на кв. метър за час, които могат да предизвикат сериозни свличания на земна маса "Няма да има ден поне до края на четвъртък, в който големи части от Калифорния да не са афектирани значително от развиващата се буря в Тихия Океан", каза Кристина Пидиновски, старши метеоролог в AccuWeather.

Най-силната част от бурята ще удари в сряда през нощта
От Националният център за метеорология казват, че това ще е най-силната буря в щата за тази зима. [caption id="attachment_39737" align="alignnone" width="740"] Interstate 5 Понеделник, 14 януари след първата порция бури
Снимка: AP[/caption] Очаква се валежите да достигнат ot 10 до 20 см на кв. метър особено в западните части на Сиера Невада и северните на Coast Ranges, както и в някои хълмисти райони, които обграждат Лод Анджелис и Санта Барбара В по-високите планински части на Сиера Невада пък се очаква бурята да донесе сняг, поне 14 см и ветрове от 396 км в час.