Според последната порция слухове за бъдещето на iPhone следващото поколение на телефона ще има доста промени и не всички ще се харесат на потребителите. Смартфонът вероятно ще има двойна камера и ще се сбогува с жака за слушалки.

Източниците в компанията твърдят, че iPhone 7 ще има и нов хардуерен бутон. Той може да е сензорен и вече да не се разчита на физическото му натискане, а само на лек допир.

Визуално не се очакват особени промени в дизайна на iPhone. Ще има леки промени във външния вид, но нищо, което коренно да промени визията на телефона.

Сред по-големите промени ще е двойната камера на гърба. Те ще работят заедно, като това ще позволи на iPhone да създава по-големи и качествени снимки, които той ще обработва в реално време.

Премахването на жака за слушалки пък ще позволи на iPhone най-сетне да получи втори говорител. Потребителите ще могат да свързват слушалките си чрез Bluetooth или порта за зареждане, включително чрез преходник.

Устройството ще използва iOS 10. Новата версия на операционната система разполага с уиджети, обновено приложение за чат и др. Очаква се iPhone 7 да бъде представен официално през първата половина на септември т.г., но засега Apple не е коментирала темата официално.