Рекламите започват да доминират страниците във Facebook, като те вече се появяват навсякъде. Според новата социална мрежа Ello това е много неправилно и Facebook печели парите си на гърба на потребителите. Основателят на Ello Пол Бъдниц смята, че социалните мрежи трябва да изглеждат по коренно различен начин. Той например обещава, че никога няма да използва реклами в Ello. Тя ,,няма да бъде зла" и няма да събира данните на потребителите и да търгува с тях. ,,Вашата социална мрежа е притежавана от рекламодатели. Всяка ваша публикация се следи и анализира, за да ви се изпратят след това реклами. Вие сте продуктът, който се купува и продава", казва Бъдниц. Ello ще приема регистрации само с покани от вече регистрирани потребители. Засега сайтът не разкрива броя на потребителите си, но казва, че средно по 35 хил. души на час заявяват желание да се регистрират. При регистрацията потребителят трябва да прочете и да се съгласи с условията на ползване на Ello. В тях пише, че Ello няма да следи потребителите или да изпраща данните им на рекламодатели. Ако потребителят не се съгласи с това, той ще бъде препращан към Facebook.
Макар Ello да твърди, че потребителите й не са продукт, то някои от тях не смятат така. В eBay вече могат да се купят въпросните покани за регистрация. Други потребители пък публикуват кодове за покани в Twitter произволно. Така самата идея на Ello за подбор на аудиторията вече е компрометирана. От една страна, това не е от чак такова голямо значение, защото Ello разрешава на потребителите да не използват истинските си имена. Освен това ще разрешава и по-голяма свобода на потребителите, като например да публикуват еротично съдържание.
Остава и въпросът как социалната мрежа ще се финансира. За момента тя има инвестиции от компании като FreshTracks Capital. След това планира да въведе т.нар. freemium модел, при който основните функции са безплатни, но допълнителните опции ще са платени. Например възможността да се управляват повече акаунти от един профил (например личен и бизнес акаунт). За момента Ello все още не предлага кой знае какви възможности. Потребителите могат да си направят профил и да следват други потребители подобно на Twitter и Facebook. Останалите функции все още се разработват.