Полицията в Париж арестува мъж, който по-рано днес заплаши да се самовзриви в иранското консулство в града, съобщи полицията във френската столица, цитирана от Ройтерс. Той вече е изведен от сградата, а при извършения от полицията обиск в него не са били намерени взривни устройства, съобщи източник от силите за сигурност. 

По-рано днес френската полиция отцепи сградата на иранското консулство, след като мъж заплаши да се самовзриви. Силите за сигурност съобщиха, че са изпратили служители на място. Гражданите се призовават да избягват района.

Мъжът е бил забелязан да влиза в сградата на консулството около 11 ч. местно време, като се предполагаше, че носи граната или жилетка с експлозиви, съобщи източник от полицията пред Ройтерс.

Намиращата се в близост до консулството на метростанция е затворена от съображения за сигурност, съобщиха от компанията оператор на парижкия метрополитен.

Служителят на иранското посолство в Париж, който отговори на обаждането на Ройтерс е отказал да даде повече подробности.

Вестник "Паризиен" цитира няколко свидетели, според които мъжът е влачел флагове по пода на консулството и е заявил, че иска да отмъсти за смъртта на брат си.

Засега не е ясно дали инцидентът има връзка с ескалацията на напрежението между Иран и Израел.

По-рано днес експлозии отекнаха над иранския град Исфахан, което източници предположиха, че е било израелска атака, но Техеран омаловажи случая и каза, че няма планове за отмъщение - реакция, която изглежда насочена към предотвратяване на регионална война, отбелязва Ройтерс.