Внесохме 7000 подписа, регистрирани сме.

Тръгваме на тези избори със самочувствие на първо място за добре свършена работа в редовното правителство.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на излизане от Централната избирателна комисия, където левицата се регистрира за предстоящите избори.

"Благодарение на нас и на нашето участие в това правителство имаше мощна социална програма от 22 милиарда лева, която помогна на много семейства да преминат по-леко през тежката зима", каза Нинова.

Тя допълни, че БСП е била фактор в управлението, гарантиращ сигурност и стабилност на правителството.

"Борихме се с корупцията, като спряхме рекета над фирмите, орязахме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия и знаете резултата — първо място по индустриално производство в Европа, което е рекордно", подчерта Нинова.

Нинова заяви, че вярва, че хората ще оценят всичко това.

Лидерът на левицата обаче подчерта, че БСП има и решения как да продължи до се бори с кризата, която очаква страната през есента и зимата.

"Имаме четири работещи решения, с които гарантираме, че ще българите ще бъдат по-спокойни през следващите месеци", допълни тя.

Корнелия Нинова уточни, че ако избирателите им дадат нужното доверие, първото, което ще се случи, е определяне на мораториум върху цената на газа, водата и парното.

Сериозна програма за компенсация на бизнеса за разликата в цените, продължение на социалната програма и социалните приоритетите и незабавни преговори с "Газпром" са останалите приоритети на БСП, съобщи тя.