Кметът на община Иваново Георги Миланов бе замесен в сбиване в Троян. По думите на пострадал в боя, кметът го е нападнал с удари без никаква причина.

"Бяхме на почивка с приятели в Троян. На съседната маса беше въпросният господин Георги Миланов. Завъртя се хоро и аз снимах клип, не заради него, заради цялата весела атмосфера. Тогава той дойде при мен и ми каза да спра да го снимам.

Показах му видеото да види, че не съм снимал него. Впоследствие той се качи до втория етаж на хотела и ме удари с юмрук. Качиха се и останалите хора от компанията му и започнаха да ме бият. Мисля, че бяха общински съветници. Имам счупен нос и травма на черепа. Изкарал съм си медицинско, всичко ще се решава в съда", разказа пред NOVA пострадалият Калоян Жечев.

Неговата приятелка също твърди, че е била ударена с юмрук от кмета.

"Беше пиян. Помолих го да не снима, а той отговори, че си пише. После на втория етаж демонстративно почна пак да снима и ми каза, че не съм никакъв, за да му казвам. Помолих и хората от компанията. Казах им: Моля ви помолете го да спре. И в този момент ми каза, да отидем навън, да се разберем като мъже. 

Излезе с негови приятели. Започна да става агресивен. Удари ме с коляно. Заобиколиха ме неговите приятели. От там се намесиха и други хора. Не знам откъде са му нараняванията. Има свидетели за всичко", каза от своя страна кметът на Иваново.