,,Моторола" се присъедини към серията представяния на нови продукти през тази седмица с няколко нови предложения. Сред тях е смартфонът от висок клас ,,Moto X". Той използва 5.2-инчов Full HD AMOLED дисплей. Под дисплея има 4-ядрен процесор ,,Qualcomm Snapdragon 801", видео процесор ,,Adreno 330", 2GB оперативна памет. Батерията е с капацитет 2300 mAh и според компанията ще осигури цял ден пълноценна работа на устройството. Вградената камера е 13 МР с 4-кратно увеличение и пръстеновидна светкавица около самия обектив. Телефонът може да прави записи на видео с 4К резолюция. На разположение е и функцията Best Shot, при която телефонът поддържа буфер от автоматично направени снимки преди и след като потребителят натисне бутона за правене на снимка. Така ще има по-голяма вероятност, че наистина е заснел кадъра, който е искал.
Операционната система е Android, като тя е напълно стандартната версия. Това е очаквано, след като ,,Моторола" е собственост на Google. Една от новостите е, че потребителите вече могат да заменят гласовата команда OK Google с каквато и да е по свое желание.
Телефонът запазва традицията и да се предлага с персонализиран дизайн. Освен избор от дървени задни панели вече ще се предлагат и такива от естествена кожа в четири цвята. Може да се поръчват и допълнителни метални акценти за бутоните и решетките на говорителите. Продажбите ще започнат още този месец, като цената ще е около $500.