Момче на 13 години е настанено в болница след катастрофа в Стара Загора. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал на празничния 3 март малко след 14:00 часа.

По първоначална информация на кръстовището между булевард "Св. Патриарх Евтимий" и улица "Иван Хаджихристов", на пешеходна пътека е настъпил сблъсък между мотоциклет "Харлей Дейвидсън", управляван от 40-годишен мъж и 13-годишното момче. 

Пострадало е момчето в без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетени са отрицателни резултати. В сектор "Пътна полиция" е образувано досъдебно производство, а мотоциклетът е иззет.

Това е пореден случай на пострадал пешеходец в Стара Загора, припомня БТА. 

В края на миналата седмица мъж на 71 години беше настанен в болница след катастрофа в областния град. Един човек е загинал, а деветима са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие. От началото на март един човек е загинал, а 66-ма са ранени при 53 тежки катастрофи. От началото на 2024 година при 1001 тежки пътни инцидента са загинали 61 души и са ранени 1222. В сравнение с данните за същия период на миналата година жертвите на пътя са с 14 по-малко.