Председателят на борда на директорите на петролната компания „Лукойл“ Равил Маганов е загинал след падане от прозореца на Централната клинична болница (ЦКБ) в Москва. Това съобщи руската държавна информационна агенция ТАСС, като се позова на източници. По-късно през деня от "Лукойл" казаха, че нейният директор е починал след "сериозно заболяване". Държавната информационна агенция ТАСС цитира неназован източник от правоприлагащите органи, според когото Маганов се е самоубил, скачайки от прозорец на шестия етаж, след като е бил приет в болница след инфаркт. Новинарският сайт RBK също съобщи, че полицията разследва възможността за самоубийство.

"Тази сутрин Маганов е паднал от прозореца на Централна клинична болница. Той е починал от нараняванията си", предаде и агенция Интерфакс.

Маганов работеше за "Лукойл" от началото на 90-те години и беше смятан за лоялен на Кремъл.

През май руските медии съобщиха, че бившият висш мениджър на "Лукойл" Александър Суботин е намерен мъртъв в мазе на къща в град Митищи близо до Москва.

Министрите на финансите на Г-7 ще обсъдят как да определят "таван" на цената на руския петрол, както и евентуално блокиране на транспортирането му.