Напрежение избухна в парламента и се стигна до физически сблъсък. В спречкването участваха депутати от ПП и "Възраждане". 

Това стана след изказване нас Настимир Ананиев. Много депутати станаха от местата си.

 "Г-н председател, не виждате ли какво се случва? Къде сте вие? Става бой там, не виждате ли", извика Венко Сабрутев. В този момент камерите бяха насочени към трибуната, а не към седалките.

С гласовете на ГЕРБ и ДПС бе избрана кандидатурата на проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК. Последва излизане на трибуната от страна на Настимир Ананиев от ПП-ДБ, който заяви, че е избран подуправителят на НЗОК с гласовете на "Възраждане", тъй като голямата част от народните представители не гласуваха. Последва спречкване в пленарна зала между “Възраждане” и ПП-ДБ.

Ананиев нарече част от народните представители "мишоци", с което предизвика представителите на ГЕРБ-СДС да напуснат. Той нападна и депутатите от "Възраждане" и "Има такъв народ" във връзка с гласуването за нов подуправител на НЗОК. 

Депутатите от "Възраждане" наскачаха от местата си. В същото време Кирил Петков и негови съпартийци тръгнаха да излизат от залата. 

Получи се спречкване между Никола Димитров от "Възраждане" и депутати от ПП-ДБ, сред които Михаил Камбарев и Никола Минчев. Получи се стълпотворение на една от пътеките в залата, където не се виждаше съвсем ясно какво се случва.

Заседанието беше прекратено за 20 минути. 

Малко по-рано изборът на подуправител на НЗОК отново предизвиква депутатите да правят цветисти изказвания в Народното събрание. На мушката отново беше бившият премиер Кирил Петков.

Точно в този момент Кирил Петков се върна в пленарната зала, която напусна след острото изказване на Тошко Йорданов за неговите „10 см“. Преди това Петков подигра Йорданов, че е висок едва 160 сантиметра. „Ако аз съм метър и 60, това, което вие смятате за вас, ще е сигурно 10 см“, отвърна Йорданов. Ще се обърна към господин Пеевски, който му набива канчето най-редовно. Моля ви се, набийте му канчето отново, само от вас го е страх", каза още Тошко Йорданов. 

„Всеки път като сляза да се изказвам, Кирил бяга, защото не иска да чуе това, която му говори отзад съвестта. Сутринта ме срещна на вратата въпросният Кирил Петков и ме агитираше днес да гласуваме против този избор, защото, видите ли, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ се били договорили и щяла да избере залата един недостоен кандидат, за който, както той ми каза, има доклад на ДАНС“, разкри Гроздан Караджов от „Има такъв народ“.

„Кириле, кога ДАНС е пробита институция? Когато написа доклада за машините – кой как ги пипа, или когато сега изнася един доклад, който не ви е изгоден на вас?“, попита Гроздан Караджов.

„Докога вие смятате да ни вкарвате във вашите – на семейство „сглобкови“, вътрешни взаимоотношения? Откъде накъде ние ще ви гласуваме „против“, само защото ти си я прочел, я не прочел някакъв доклад на ДАНС, която обаче е пробита институция?“, продължи той.

„Няколко пъти съм цитирал класика – много уважаван от мен, Христо Петров. Няколко пъти съм го цитирал тук. Това е една голяма мистерия, г-н Петков. Как успяхте да го поемете целия, едновременно? И тук вече ще се цензурирам, защото ще ме накаже председателят? Как успяхте да го поемете, как?“, попита той.

Петков му отвърна със странен жест, поклащайки двете си ръце: „С бебета“.