25-годишната жена от Бургас, която се превърна в поредната жертва на домашно насилие, разказа за жестокия побой.

Мария Русчева е била зверски пребита и заплашвана с пистолет от мъжа, с когото живее на семейни начала миналата седмица.  Жестокият побой е станал пред очите на 4-годишното им дете.

В момента жената е настанена за лечение в бургаска болница със множество вътрешни и външни травми. Вече е подала жалба в полицията.

„Случи се миналият четвъртък. Бяхме взели окончателно решение, че се разделяме. Събирах си багажа и при изнасянето той пощуря. Започна да ме блъска и удря. Помня, че ме удряше с юмруци в лицето и по тялото. Бях на земята, риташе ме по корема и в гърба.

Имам кръв и гной в белия дроб. Малкият се изплаши и започна да плаче и да вика. След това мъжът ми ми опря пистолет и каза, че ще ме гръмне. Изведнъж седна и се успокои. Успях да взема детето и да избягам.  Между нас имаше намесена друга жена и не можахме да се разберем затова взехме решението да се разделим”, разказа в ефира на NOVA Мария Русчева. По думите й това не е първият път, в който става жертва на насилие.

„Предната седмица ме би, лятото също. Имах уважение до този момент към него, защото е баща на детето ми. Реших обаче, че това е краят и детето ми не може да вижда такива неща. Прекалено много кръв. Лъгала съм го, че съм се рисувала с флумастер, но след последния път реших да сложа край. Наех адвокат. В последните дни получавам заплахи, опитаха се да разбият дома ми”, допълни тя.

„Първият път, когато ми се случи преди доста години след това се бяхме разделили. Мислех, че след време, когато разбере, че не е правилно и няма да го направи пак. Мислех, че ще се осъзнае, но и се повтори и се потрети. Много пъти прощавах… Психически съм много наранена. Червеното от окото и синините ще се махнат. Той искаше да съм перфектната жена, домакиня, правех всичко, седях и си гледах детето, даже детето не ходеше на детска градина само аз да съм си в къщи“, разказва още жената.

 Срещу задържания е повдигнато обвинение. По искане на прокуратурата съдът му е наложил постоянен арест.

„Чувствам се доста унизена, доста огорчена. Не съм искала да се стига дотук, но за съжаление се случи. Трябва да спрем да се страхуваме, колкото и да го обичаме този човек, той ще продължава да го прави. Дали законът ще е зад нас, дали после нещо друго ще ни се случи“, казва жената.