На 5 януари в 4:45 часа следобед централно американско време ,,Миньор Чикаго" стартира участието си на закрито по минифутбол в полупрофесионалната Метрополитън лийг. В зала ,,Одиум спорт център" в чикагското предградие Вила парк ,,чуковете" загубиха с 3:1 от полския тим ,,Чарни ясло". В 12-ата минута на първата част юношата на клуба Дамян Димов откри за жълто-черните след страхотен гол с директна странична ножица, като голът му бе обявен за най-красив в първи кръг на турнира. Добро представяне също направиха халфът Андрей Василев и защитникът Георги Николов.

В началото на второто полувреме поляците изравниха за 1:1. ,,Винкелите" започнаха да играят по-атакуващо и да търсят гола, но заради настъпилата физическа умора и неразчетени влизания получиха два сини картона в рамките на една минута. По правилата на играта двамата провинили се играчи излязоха за по две минути. Поляците използваха намаления числен състав на българите и с два бързи гола оформиха крайния резултат 3:1.

,,Бяхме по-активни в първата част и водехме на полувремето, изравниха ни и започнахме да играем по-напрегнато. Един син и втори син картон, вкараха ни два гола при числено предимство. Не ни издържаха силите през втората част", съобщи временният треньор Ивалин Гунчев.

Мачовете от турнира по минифутбол се играят в две полувремена по 20 минути на гладка настилка. За сериозно нарушение се показва червен картон и провинилият се футболист излиза от игра, като не може да влиза отново, а отборът му търпи петминутно наказание с човек по-малко. Заради отсъствието на старши треньора Емил Миланов, който е в България на почивка, ,,Чуковете" се водят от временения треньор на тима Ивалин Гунчев. За първия мач на ,,Миньор" се явиха 12 играчи, предимно млади футболисти. Причината е, че все още някои от спортистите са на почивка, а много от тях не успяха да запалят автомобилите си при рекордните минусови темератури. Следващата неделя от 2:30 часа следобед ,,Миньор" играе със силния отбор ФК ,,Република Сръбска".