Microsoft навлиза с пълна сила в сегмента на умните домове. Компанията обяви, че е сключила партньортво с фирмата Insteon, която специализира в автоматизацията. Още на 1 юни т.г. ще бъде пуснато ново приложение на Insteon, което ще предлага специални допълнителни функции, достъпни само за Windows Phone 8 и Windows 8.1. Сред тях попадат пълна интеграция с Live Tile с възможност за показване на статута на всички устройства директно на стартовия екран на Windows 8.1. Ще има подобрена и разширена поддръжка на камерите с възможност за преглеждане на няколко източника едновременно и възможност за използване на камера без купуване на Insteon Hub.
Ще има и опция за по-лесно управление на няколко къщи или офиса чрез един акаунт. Ще се предлагат и специални режими за деца и гости с ограничен достъп.
Постепенно Microsoft ще започне да продава и продукти на Insteon в своите магазини. Гамата включва интелигентни LED крушки, периферни устройства и дори цели комплекти. Няма да се налагат допълнителни такси за използване на устройствата, след като потребителят си ги е купил и инсталирал.