,,Майкрософт" планира да представи два нови смартфона в близките дни. Един от тях ще се опита да се възползва от популярността на т.нар. селфита и ще е насочен към почитателите на този тип фотография. Двете устройства бяха представени от Стивън Елоп, който в момента е ръководител на отдела за устройства на ,,Майкрософт", пред служители на компанията в началото на тази седмица. Очаква се телефонът за селфита да използва 5 МР камера на предния панел и 4.7-инчов дисплей. Информация за модела се появи още през април, но се очакваше да бъде представен в края на годината. В крайна сметка стана ясно, че дебютът ще бъде много по-скоро, като ,,Майкрософт" се надява така да привлече повече внимание и към ,,Windows Phone 8.1", която скоро ще започне да се изпраща като ъпдейт до някои от моделите на ,,Nokia".
Вторият смартфон е с кодово име ,,Tesla". Г-н Елоп го представи с думите ,,достъпен телефон от висок клас". Той разполага с камера PureView технология. Телефонът прилича на представената наскоро ,,Lumia 930", но ще е с по-тънък корпус.
Преди няколко дни един от другите ръководители на компанията обяви във вътрешен имейл към служителите, че ,,съвсем скоро", тя ще представи ,,други продукти от висок клас".