Ана Стояновска и Валери Йорданов в кадър от филма

Млада българка се отказва от приказния си живот в Америка и се връща у дома при своя страстен приятел Вал, който обаче е алкохолик и наркоман. Когато съвсем неочаквано в България пристига Скот - годеникът на героинята, тя трябва да избере между уреденото бъдеще, което той й предлагаq и обречената любов с Вал. Това е накратко сюжетът в дебютната лента на Кристина Николова "Вяра, любов + уиски". В сценария на романтичната драма има нюанси от биографията на самата Кристина.

,,И аз като героинята се чувствах раздвоена между България и Америка, но колебанията ми бяха свързани най-вече с въпроса дали ставам или не за живота отвъд океана. Ако в София имаше мъж, на коhfто да държа толкова много, колкото героинята във филма, със сигурност щях да остана с него", споделя българката, която е завършила киноуниверситет в Ню Йорк. Омъжена е за американския режисьор Пол Далио, който е съсценарист на филма й. Двамата и синчето им живеят в Манхатън. За филма си Кристина е привлякла актьори от България, Македония и САЩ - Ана Стояновска, Валери Йорданов, Джон Кийблър, Явор Бахаров, Лидия Инджова.

Световната премиера на филма вече премина при голям интерес в София в ,,Синема сити парадайс", като събра на едно място част от актьорската гилдия. Причина за това бе и получената награда за най-добър дебют в Сент Луис, както и на фестивала за източноевропейско кино в Лос Анджелис.

Статуетките на филма обаче не свършват дотук. На фестивала в Белгия лентата получава наградата за най-добър европейски филм, както и тази на журито на DIFF 2012 и приза ,,Кодак вижън" за най-добър оператор за Александър Станишев на кинофестивала Сламданс. Филмът дори взе участие във фестивала на българското кино в Ню Йорк.