Тази вечер благоевргадската зала „Скаптопара“ бушува от емоции, които всяка песен на Лили Иванова предизвикваше в стотиците хора в публиката в първия концерт от националното ѝ турне. Като нежна изповед с песни, сред които „Сълза“, „Ако спра да обичам“, „Животът“, „Невероятно“, „Този свят е жена“, публиката очакваше като хипнотизирана следващата и следваща. Лъкът на цигулката нежно галеше душата, а струните на китарите изведнъж започваха да вълнуват и да извеждат сякаш от мечтание, за да предизвикат нови и нови емоции.

През целия концерт Лили Иванова общуваше непринудено с публиката, която се смееше с нея на чистосърдечни шеги и разкази от преживявания при предишни концерти. Близостта с публиката не остана само емоционална – Лили Иванова слезе от сцената, за да пее заедно с хората при сцената любимата на поколения песен „Щурче“, след което покани всички в залата да пеят с нея „Детелини“, а на финала на песента възкликна спонтанно: „Прекрасна, прекрасна публика!“. 

Буря от чувства предизвикаха първите акорди на „Ветрове“, които бушуваха сякаш в залата, вихър, предизвикан от мощния и същевременно нежен глас, на който отсреща отговаряха стотици тихи шептения, като ехо, търсещо своето начало.

Ненаситната публика дълго аплодира Лили Иванова и бенда ѝ, с което ги върна на бис, за да чуе „Камино“, в което гласът ѝ се плъзгаше ниско, сякаш да погали тревата, точно преди да се издигне като хвърчило, изтръгнало се от ръката към висините. 

Вторият бис бе „Присъда“, на която цялата публика бе вече на крака, а много от зрителите се насочиха към пространството пред сцената, за да бъдат по-близо до Лили Иванова и до магията на тазвечерния концерт.

По традиция тя представи групата си – „Li Orchestra”, в състав Ангел Дюлгеров - китари, цигулка; Орлин Цветанов – цигулка; Огнян Енев - пиано, тромпет, саксофон; Иван Йорданов-Чери – китари; Росен Ватев - ударни, перкусии; Христо Михалков - бас китара и триото LaTiDa - бек вокали. В екипа са още Ангел Попов-Ачо – мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад, THC – звук и осветление, а организация и ПР – Николай Недеков.

Преди да слезе от сцената, Лили Иванова прегърна всеки от музикантите на сцената и отново поздрави публиката, а събралите се около сцената хора я изпратиха до самия изход на залата.

След концерта хора от публиката разказаха пред репортер на БТА за вълненията, изпитани в залата. Осемнайсетгодишната Александра Полежанова сподели, че на следващата сутрин има матури, тъй като е 12 клас, но е искала да види и чуе Лили Иванова и да усети „с всяко сетиво този феномен“. Изключително красиви аранжименти, личи, че музиката изпълва, усеща енергията на хората и всички нейни песни за красиви и емоционални, каза още Александра.

Друга зрителка - Елена - определи Лили Иванова като „национално богатство“. „Тя е единствена и неповторима, толкова години, ако има нещо, някой, който може да обедини целият народ, това е Лили Иванова. Доказателство беше колко поколения имаше на едно място в залата и всички реагираха по един и същи начин“, разказа тя.

Следващият концерт от турнето е на 20-и май в Народния театър „Иван Вазов“.