Предупреждения за нова зимна буря с микс от лед и сняг са в сила за района на Чикаго във вторник вечер. В обсега на бурята са общините Кук, Де Калб, Грънди, Кендъл, Ла Сейл, Лейк, МакХенри и Уил. Предупреждението е за валежи от 6 pm до 6 am в сряда сутрин.

Това ще е първата ледена буря в Чикаго от 2009-та година насам.
Лед и замръзващ дъжд ще се придвижат над западните предградия още около 4-5 следобяд във вторник, преди да ударят над Чикаго. Леденият дъжд ще се превърне във валеж през нощта, но не и преди да направи улиците опасни за движение. Властите предупреждават за т.нар черен лед и призовават всички водачи на пътя да спазват дистанция.
Най-опасна за движение ще е магистрала I-55 на север и запад.
Очакват се прекъсвания на тока и щети, причинени от валежа на ледени парчета. От ComEd казаха, че ще отворят центъра си за извънредни ситуации и ще повикат допълнителни служители, за да са готови за удара на бурята.
Занятията в много училища в региона бяха отменени за вторник следобед, а в някои и за сряда сутрин.
Oт Федералната служба за извънредни и бедствени ситуации (FEMA) призоваха жителите на Илинойс да не шофират ако не им се налага. "Останете у дома и не шофирайте освен ако не е наистина необходимо", каза регионалният директор на FEMA Джеймс Джоусеф - "Следете местната прогноза за времето и предупрежденията и се уверете, че всички от семейството ви са на безопастно място, особено ако нямате електричество".

Очаква се от половин до един сантиметър лед да натрупа предимно в най-северните предградия в Илинойс и поне един сантиметър в южните райони.