Квадратен метър в Рая се продава за 100 долара. Такава сума обяви пастор от Мексико на желаещи да си закупят парцел "на небето". За сравнение, квадратен метър в панелен апартамент в столичния квартал "Люлин" е 2000 долара. 

Новината за църква в Мексико, която "продава парцели земя в рая", завладя социалните медии тази седмица, след като инфлуенсъри я публикуваха в TikTok. Много водещи медии публикуваха новината, в която се казваше, че църквата Iglesia del Final de los Tiempos е събрала милиони долари чрез сделки със земя, обещаващи "място в рая". Оказва се обаче, че църквата, която се е появила на първите страници на вестниците, всъщност е сатирична евангелска църква, която се подиграва с измамните пастори. Страниците на организацията са много популярни в социалните медии.

В т.нар. поземлена сделка се твърди, че началната цена на парцелите е 100 долара на квадратен метър и че заинтересованите купувачи могат да платят с помощта на American Express, Apple pay или да създадат план за плащане.

"Новината" цитира пастора на църквата, който казва, че през 2017 г. е "говорил с Бог", който "разрешил продажбата на парцелите му".

Много потребители споделиха новината в социалните мрежи и последваха множество коментари.

"Иска ми се някой пастор да се опита да ми продаде земя в рая... Ще го изпратя там и ще му кажа да ми направи FaceTime, за да видя какво купувам", казва един от потребителите.

"Трябва да знам кой е направил дарението, за да мога да им съобщя, че предлагам отстъпки за Земя в рая", коментира друг.

"Финансирането в името на господ е дяволско", каза трети потребител.

Общото търсене по името на църквата води до фейсбук страница на организацията, в която се споменава, че тя е създадена "просто за забавление".