Демонстрацията на живо в „Добро утро, Америка“ втрещи цялата страна

Кери Кембъл твърдо вярва, че нейната 8-годишна дъщеря някой ден ще стане звезда. Майка и дъщеря, които наскоро се преместили от Англия в Сан Франциско, редовно участват в детски конкурси за красота, в които манията за слава често до води до нездрави семейни взаимоотношения.

Но дори в кралството на конкурсните мами чудатостите на Кери достигат съвсем ново измерение. Тя започнала да слага на 8-годишната Бритни инжекции с ботокс в устните, бузите и челото. Вероятно с презумцията, че никога не е късно да накараш детето си да осъзнае многото си несъвършенства.

Тъй като е козметичка, Кери поставяла инжекциите сама, а поръчвала ботокса в интернет. Макар Бритни да има още няколко години, преди да влезе в пубертета, Кери я обезкосмява редовно, за да попречи на неприятното окосмяване да се появи на грешните места. „Това, което правя за Бритни сега, ще й помогне да стане звезда... Зная, че някой ден тя ще бъде модел, актриса или певица и всичките тези процедури ще й позволят да остане млада и свежа по-дълго време", обяснява майката.

Кери е доста обсебена от звездната си мания и е убедена, че нейната майчина странност ще подсигури на дъщеря й неизбежна звездна слава. „Тя е момиче с късмет и ще бъде известна благодарение на предимствата, които й давам толкова рано в живота."

За манипулациите на Кери се разбра за първи път през март, когато вестник „Сън" публикува историята й. Но след като се преместили в Калифорния - обетованата земя за всеки, търсещ слава - майка и дъщеря решили да участват в предаването „Добро утро, Америка", където Кери предложила да демонстрира поставянето на ботокс на живо. Практиката да се поставя ботокс на малки деца не е незаконна в САЩ (поне засега), но цялата страна бе силно възмутена и много зрители призоваха прокуратурата да се намеси и да започне да разследва случая, а службите за закрила на детето да вземат под свое попечителство „опитното зайче" на Кери. Така социалните работници се срещнаха с майката и дъщерята, за да проверят дали манията на родителката не причинява вреда на детето.

Защитата на Кери е доста проста: тя казва, че инжекциите с ботокс и други подобни са нещо обикновено в детските конкурси за красота. И, ако наистина я е грижа за детето й и иска то да бъде колкото се може по-изкуствено красиво, какво ли не би направила една любяща майка? Все пак звездната слава чака зад ъгъла!

Един лекар, интервюиран по телевизията, казва, че е незаконно да се инжектира ботокс на дете без лекарско наблюдение. Понякога наистина има основателни причини за употребата на ботокс върху деца - той поправя очите на кривогледи деца и помага при някои неврологични проблеми. Но е твърде опасно да се използва единствено от суета.

Режимът на Бритни включвал пет инжекции в три зони на лицето й за намаляване на бръчките. Не е ясно какъв проблем с бръчките би могло да има едно 8-годишно дете, но лекарите казват, че тази процедура носи риск от обезобразяване и дори от смърт.

„Ако го инжектираш в лицето и то се стече в гърлото ти, това може да попречи на преглъщането" - каза д-р Ричард Бесър за телевизия Ей Би Си. - „Ако премине в дихателните мускули, може да спре дишането. Малките деца непрекъснато използват лицето си и ботоксът може да доведе до промяна на формата му, тъй като мускулите взаимодействат с костите, за да формират бъдещият облик на човек."

Впоследствие социалните служби започнаха да подозират, че Кери Кембъл е измислила цялата тази история. Засега Бритни е поверена на грижите на роднина, но властите все още не са открили индикации, че инжекциите наистина са се случвали.

Иначе се оказва, че Кери не е от най-общителните жени. Оказа се, че тя е използвала голям брой псевдоними и се разнесоха слухове, че всъщност живее в Лос Анджелис, където има друга дъщеря.