Пакистанската полиция "арестува" и анулира регистрацията на откраднато в Англия Бентли, което било намерено през в тузарско имение в Карачи. Колата се оказала на бившия български посланик в страната Александър Парашкевов. Автомобилът е поръчан от военния лекар Парашкевов, назначен от Румен Радев за посланик на България в Пакистан през ноември 2019 г. Документацията за лъскавото возила е оформена на пристанището, а официалните книжа са били предоставени от родното посолство, съобщават пакистанските журналисти. Според източници от Пакистанската полиция на всяко превозно средство, закупено от чуждестранен посланик, се дава специален номер. По същия начин въпросното Бентли е получило регистрационна табела CD-09-13.

Тези превозни средства не могат да бъдат управлявани от никой друг, освен от самия посланик.

Тази кола обаче била продадена по-късно. Министерството на външните работи е изпратило нота до пакистанската митница, копие от която е достъпно от SAMAA TV, в което е потвърдено, че колата е била внесена в страната и регистрирана като дипломатическо превозно средство. От министерството обаче уточниха, че никога не е искана дерегистрация на автомобила, нито е искано разрешение за продажбата му. В писмото Министерството на външните работи поиска от митниците да извършат операция за заличаване на откраднатия автомобил. От МВнР съобщиха, че сегашният посланик на България в Пакистан се е разграничил от откраднатото Бентли с думите, че „той не притежава колата и регистрацията й трябва да бъде заличена“.

Била е на предшественика му проф. Александър Борисов Парашкевов, който е бил отзован.

Сега е очевидно, че колата е била докарана в Пакистан законно и е било разрешена чрез дипломатическия имунитет. Въпросът, който възниква сега, е по кой закон чужд дипломат е регистриран в местната данъчна система. Стойността на колата е повече от 500 000 долара на международния пазар. В момента тя е притежание на Пакистанската митница.

Българският посланик в Пакистан Александър Парашкевов беше отзован само година след началото на мандата му.

Към решението на Министерския съвет, по онова време оглавяван от Бойко Борисов няма приложени мотиви. "В МВнР бяха установени редица обезпокояващи факти относно действия на посланика ни, които бяха потвърдени след извършена проверка по разпореждане на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Събраните данни, потвърдени и нота на пакистанското МВнР, са изпратени на главния прокурор на Република България.", написаха тогава от външното министерство.