Клои Адамс, смятана за един от героите, успял да се спаси, както себе си, така и кучето си Санди от удавяне при тежките наводнения в Кентъки. [video width="1920" height="1080" mp4="https://bgvoice.com/wp-content/uploads/2022/07/kentyckjy.mp4"][/video] 17-годишното момиче било само в дома си, в който живеела с баба си и дядо си. Тя спяла, когато рано сутринта в четвъртък водата започнала да залива къщата й. „Течеше отвсякъде – през прозорците, през покрива, дори през плочките в кухнята. Знаех, че трябва да се спасявам, но Санди беше сама. Тя е старо куче, което не може да се оправи“, разказва Клои, чиито най-добър приятел от детските й години е именно Санди.

Тя успява да я намери и я пуска във водата, за да се увери, че може да плува.

„Санди не можеше да плува. Тя вече е стара. Това означаваше да я оставя на сигурна смърт.

Нямах обаче нито такова намерение, нито го приемах като избор. Сложих я в едно пластмасово чекмедже, а под него една възглавница. Видях, че не потъват и двете тръгнахме навън. През дълботите и движещи се бурно води успяхме да стигнем до една барака в двора, която беше над повърхността и все още не беше залята от придошлите води“, разказва Клои. Тогава нейният братовчед, живеещ наблизо, дошъл с каяк и спасил Клои и Санди.

При наводенията в Кентъки загинаха поне 25 души по данни от събота. Бройката им обаче се очаква да се повиши многократно.

Спасителните екипи не спират да обикалят районите с най-тежките наводнения, а техни колеги са в готовност за действие и в неделя, когато се очакват нови дъждове и наводнения.