“Има явно тайна координация между Пеевски, Борисов и Радев, която в момента почва да се разпада”. Така съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков коментира сагата с поста служебен министър на външните работи.

“Явно избраният външен министър Стефан Димиров не е с евроатлантически поглед, в последствие решават да го дръпнат. Да, Митов (Даниел Митов - нел. ред.) има европейски възглед, но явно е имало уговорка. Явно Радев е казал "къде е моята част от сделката". Така си го обяснявам аз”, коментира Петков.

Той заяви и своя прочит относно договора "Боташ", който влезе в дневния ред на депутатите.

“Сега в зала липсва докладът и ГЕРБ почва да брани Радев. Енергийният министър е замесен в случая. Прозира сделка за енергийния, прависъдния министър, Радев и сделка за "Боташ", който договор е подписан по време на служебния кабинет на президента”, смята Петков.

Той информира, че ще настояват докладът да бъде внесен, гласуван и пратен на Прокуратурата.

Христо Иванов, съпредседателят на ДБ, заяви, че очевидно между премиера и президента ще продължи диалога.

"Това е странно, защото президентът каза, че няма отношение към състава, а сега изглежда, че има след като “комуникацията продължава”, каза Иванов.

Той подаде топката към ГЕРБ и подчерта, че дали ще си говорят след изборите зависи от Борисов.

“Дали ще продължат скритите договорки с Пеевски и президента. ГЕРБ да решат дали ще продължат с тях, или с нас за реформи”, призова Христо Иванов.

Ген. Атанас Атанасов коментира, че се наблюдава пример за бездействието на службите.

“ДАНС трябва да информира НС, а не ние да пращаме доклади”, добави Атанасов.