Тези избори са малко по-различни. Със сигурност ще бъдем първи и със сигурност ще има правителство. Това каза в интервю за NOVA съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той каза, че вече 77 организации, не само политически партии, подкрепят формацията ПП и ДБ. 

"Аз вярвам, че ще имаме и правителство и мнозинство", убеден е Петков.

Александър Де Кро, министър-председателят на Белгия, подкрепя формацията, стана ясно още от изказването на Петков, който показва видеообръщение, в което белгиецът агитира да се гасува за обединението. 

Петков обясни, че фискалният резерв на страната е на едно от най-високите си нива в последните 30 години. "Твърденията, че държавата фалира, беше една фалшива новина, на която БНБ веднага реагира, а министърът на финансите си оттегли изказването", каза Петков и допълни, че на предходните избори е имало аналогична ситуация, в която се твърдеше, че страната ще остане без доставки на газ.

"Ако сравните януари миналата и тази година ще видим, че близо 400 млн. лв. по-малко са събраните приходи от ДДС. Според нас има риск, че чадърът над големите фирми отново е опънат. Няма логика събираемостта на личните данъци на хората да са по-високи с 20 процента, а за ДДС НАП да не е могат да съберат 17%, въпреки инфлацията и икномическия растеж", каза още той.

"Няма друга логика за да не съберете 400 млн. по малко. Но да не плашим хората, ние знаем как да съберем ДДС и след някоко седмици ще направим редовно правителство", поясни Петков.

Той каза, че не е предвидено вдигане на данъци. Ще се проверяват не малките ресторанти, фризьрски салони и сладкарници, а големите данъкоплатци. "Предпочитаме данъците да не бъдат пипани, а НАП да си вършат работата", каза още той. 

Според него политиката на държавата трябва да е концентрирана върху българското земеделие и малките производители. Така цените със сигурност ще паднат, смята той. "В момента внасяме 50% от доматите, 45% от яйцата, 30% от млякото. Истината е, че са фокусирани усилията върху големи производители. Няма как да е по-евтино от Европа, ако яйцата ни идват от Полша", каза Петков.