Мрежата призовава да не се канят Ким Кардашян и сестрите й на бала на Met Gala Costume Institute. Подобни коментари се появиха в западните таблоиди, след като бе обявена темата на тазгодишния бал: „Спящите красавици: Пробуждането на модата“.

Обявяването на темата включи и фраза, която може да се превърне в „ухапване“ за някои участници: както пише Vogue, изложбата ще включва тоалети, които са „твърде крехки, за да ги носите отново“. Това беше възприето като иронична критика към Ким Кардашян, която на миналогодишната Met Gala облече емблематичната рокля на Мерилин Монро, а после се заговори, че роклята била повредена.

На тазгодишната Met Gala Кардашян, която беше посветена на Карл Лагерфелд, реалити звездата смяташе да се появиха в костюма на любимата си котка, който е творение на дизайнерката Шупетт. Но тя не успя да стори това – моделиерката не одобри решението й и започна да „съска“ срещу Ким.

Както пишат потребителите, присъствието на Кардашян „понижава стойността“ на Met Gala: мнозина казаха, че ще гледат събитието само ако сестрите, известни от семейното риалити шоу, не са там.

Наскоро в интернет се разпространи видео, в което главният редактор на Vogue Ана Уинтур игнорира Ким, която се опитваше да й се усмихне и заговори, но след това трябваше многозначително се отдалечи от нея.