Извършена е размяна на пленници между Киев и Москва. Освободени са 215 украински военнослужещи, от които 108 са от полка "Азов". Информацията беше съобщена от Андрей Ермак - началникът на президентската администрация. В замяна Киев е предал на Москва 55 пленници, сред които и бившият депутат Виктор Медведчук.

Той се смята за приближен на руския президент Владимир Путин и е обвинен в държавна измяна в Украйна.

Сред освободените са и част от защитниците на металургичния комплекс "Азовстал" в Мариупол - един от символите на украинската съпротива срещу руската инвазия. Президентът Володимир Зеленски разговаря с част от военните чрез видео връзка, приветства ги и им благодари. В обръщението си към Общото събрание на ООН, записано предварително, поиска "справедливо наказание" за действията на Русия и поиска създаване на специален трибунал, който да разследва действията на руските военни на украинска територия. "Беше извършено престъпление срещу Украйна и ние настояваме за справедливо наказание. Престъпление беше извършено срещу държавните ни граници, срещу живота на нашия народ.

Престъпления срещу достойнството на мъже и жени.

Срещу ценностите, които правят вас и мен общност на обединените нации", заяви украинският президент Володимир Зеленски. Междувременно в Русия до късно през нощта продължиха протестите срещу частичната мобилизация, обявена вчера от президента Владимир Путин. Част от демонстрациите са прекратени чрез сила. По данни на организации за защита на човешките права повече от 1300 души са задържани по време на протестните шествия.