Кевин Костнър официално потвърди, че няма да се завърне в хитовия сериал "Йелоустоун". В неотдавнашна публикация в Instagram Костнър обясни, че участието му в мащабната продукция на новия му проект "Хоризонт: Американска сага", му пречи да продължи ролята си в "Йелоустоун" за последния сезон. Костнър изрази привързаността си към сериала и феновете му, като заяви, че макар да е обичал преживяването, е осъзнал, че не може да продължи с 5-ти б сезон или с бъдещите сезони.

Това съобщение идва точно преди премиерата на втората половина на сезон 5 на "Йелоустоун", насрочена за 10 ноември по Paramount Network. Първоначално за напускането на Костнър бе съобщено през май поради спор за договор със създателя на сериала Тейлър Шеридан. Той обсъди това допълнително в "Шоуто на Хауърд Стърн", като посочи, че конфликтите в графика и желанието да работи по-често са допринесли за решението му.

Новият филм на Костнър "Хоризонт: Американска сага", по който той работи повече от две десетилетия и в който е инвестирал много средства, ще излезе на екран на 28 юни. Въпреки значителната му инвестиция от 38 млн. долара, прогнозите са, че филмът ще има скромно откриване от 12 млн. долара.

След излизането на Костнър от "Йелоустоун" Тейлър Шеридан разработва два нови спин-оф сериала, включително продължение от наши дни, в което Матю Макконъхи води преговори за участие.