Успели българи в чужбина искат да се върнат в Родината и да участват в политическия проект на Слави Трифонов. Това написа самият той в писмо до медиите, в което обяви, че набирането на хора за смяна на политическата класа с нови лица не е приключило.

Освен това досега са го потърсили над 2,000 души.

При обявяването на проекта си в средата на септември шоуменът, който инициира референдума за промяна на избирателната система, обяви, че кандидатите трябва да са българи, но може да не живеят в България. Основните изисквания към тях са да са образовани и добри професионалисти в своите области. Също така те трябва да са независими и да желаят да променят страната. „А процесът не е завършил. Той продължава. Защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи. Аз лично съм изумен. Оказа се, че българи, завършили Йейл, Харвард, Кеймбридж, българи, които имат успешен бизнес навсякъде по света, българи от всички университети в България, българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот изявяват желание да участват в подобен проект. Това е повече от прекрасно и, разбира се, отговорно", пише той. При тези кандидати той решил да потърси българи, постигнали успехи, безусловни успехи, състезавайки се на терена на световната конкуренция, за да събеседват с тях заедно. Г-н Трифонов не посочи имена, но стана ясно, че говори за българи с успехи в света на бизнеса и науката и в Родината, и в чужбина. 

Темите, по които ще проведат събеседването, са:

-          просперитетът на българина и просперитетът на българската нация;

-          образованието - най-важната част за възхода на нацията;

-          съдебната система - основен проблем на държавата.

Окончателната идея на Слави да задейства свой политически проект се избистри, след като стана ясно, че дори и след референдум политическата класа изрази ясно нежелание да променя каквото и да е в начина на управление на страната. За мажоритарна избирателна система в два тура на референдума през ноември 2016 г. гласуваха 2.5 милиона българи. Според решение на Върховния административен съд обаче парламентът не е задължен да приеме решенията от допитването. Близо 3.5 милиона души отидоха и пуснаха бюлетина на първия тур на президентския вот на 6 ноември, заедно с който се проведе допитването от три въпроса - за мажоритарен вот, за задължително гласуване и за намаляване на субсидията на партиите. Референдумът влезе за разглеждане в парламента, но не е задължителен, както окончателно реши съдът.