Трябва да се внимава с промените в Конституцията.Преамбюлът не е телефонен указател, за да включваме всичките ни съседи в него, заяви кандидатът за президент на Северна Македония проф. Гордана Силяновска-Давкова, подкрепена от ВМРО-ДПМНЕ.

Тя твърди, че правените досега конституционни промени не са били в името на Македония като функционална и демократична държава, защото има много проблемни решения, които трябва да бъдат коригирани.

"Трябва да се мисли добре преди всяка промяна. Тъй като сега всички говорят за конституционна промени аз ще кажа: Да, такива са необходими, но не за редактиране на Преамбюла и превръщането му в телефонен указател с изброяване на всички възможни съседи", каза кандидатът за президент на РСМ на предизборно събитие в Гевгелия.

"Трябва да имаме конституционен патриотизъм. Преамбюлът е малък текст, който предшества Конституцията, но това е правна памет. Не можете да промените факти като тези за Антифашистко събрание за народно освобождение на Македония /АСНОМ/ или за създаването на македонската държава", добави Давкова.