„Кока-кола" наскоро анонсира нов продукт - Coke Ginger, който е част от лимитирана серия вкусове, които компанията пуска на световния пазар. Вкусовете са различни за различните страни - като например черна череша в САЩ, ванилия във Великобритания, Канада и САЩ, портокал във Великобритания, Латвия и Русия, зелен чай в Япония и джинджифил в Австралия. Това е повод да си припомним експеримента на Джордж Прайър, 52-годишен мъж от Лос Анджелис, който в продължение на един месец пи по 10 кенчета кока-кола на ден, за да провери какъв ефект ще има захарта върху тялото му. Преди да се подложи на тази специфична диета, мъжът се храни предимно с постно месо, зеленчуци и плодове. Той е напълно здрав. Оказва се, че в края на месеца е натрупал 10 допълнителни килограма. Оплаква се също така от неустоим апетит за кола и други сладки неща по време на експеримента.

„Призовавам хората да следят количеството захар, което приемат чрез храната. Те трябва да са наясно с реалните и мощни вредни ефекти на захарта върху тяхното здраве, посочва той в специално видео. - Децата не трябва да пият кола. Но освен това те не бива да пият и сокове, които родителите смятат за „естествени" и „органични". Това е захар, от която децата не само не се нуждаят, но и е вредна за организма им."

В отговор на подобна история за консумация на кока-кола говорител на компанията заяви: „Хората се радват на пиенето на кока-кола повече от 129 години. Подобно на всички безалкохолни напитки тя е напълно безопасна за консумация и може да бъде част от балансиран хранителен режим и начин на живот. Ние предлагаме богат избор от продукти, които да отговорят на нуждите на различните потребители, включително опции, които са с по-малко захар, без захар или без кофеин."