Броят на жилищата, изложени за продажба, играе важна роля в днешния жилищен пазар. Ако обмисляте дали да обявите имота си на пазара, днешното ограничено предлагане е едно от най-големите предимства, които имате в момента. Това е така, защото домът ви ще се открои по-силно, когато инвентарът е малък, особено ако е на правилната цена.

Но предлагането на жилища за продажба расте. Според последните данни от Realtor.com, новите обяви (собственици на жилища, които току-що са обявили имот за продажба) нарастват (вижте графиката):

Тази графика показва, че повече собственици на жилища продават сега, в сравнение със същото време миналата година. Както пише Realtor.com:
„... продавачите се оказаха в по-голям брой този март, тъй като новоактивираните жилища бяха с 15.5% над нивата от миналата година. Така се отбеляза петият месец на нарастване на активността в списъка след 17-месечна поредица на спад.“

Какво означава това за вас?

Ако сте отлагали продажбата на имота си, може би е време да започнете да мислите за това отново – преди вашите съседи да го направят. Въпреки че няма да имаме внезапно излишък от жилища за продажба, всяка къща, която се появи на пазара във вашия район, рискува да отклони вниманието на купувача от вашето предложение.

Например, ако вашият съсед се включи с имота си, това означава, че ще имате конкуренция в съседство. Не искате купувачите да обиколят къщата ви и да се „влюбят“ в тази на някого другиго. Искате вашият имот да бъде в светлината на прожекторите, нали?

Страхотният агент може да направи това да се случи. Те ще ви помогнат да подготвите къщата си за продан, ще привлекат вниманието към всичко, което днешните купувачи търсят, и ще ви помогнат да го оцените правилно. По този начин купувачите наистина ще са привлечени от вашата обява и ще бъдат нетърпеливи да я направят свой дом.

Ако сте готови и можете да продавате сега, ето вашия шанс да получите най-доброто от двата свята. Тъй като предлагането на жилища за продажба нараства, ще имате повече възможности за собствен ход. Но също така ще можете да вземете най-доброто, докато къщата ви все още се откроява.

В заключение, въпреки че инвентарът все още е малък, не трябва да чакате да се появи повече конкуренция във вашия квартал. Нека се свържем, за да разгледаме предимствата на продажбата, преди пазарът да се промени в полза на купувачите.

Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега или въобще с всичко, свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827 или ми пишете на имейл: [email protected]. Уебсайт за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com. Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.