Ако имате студентски заеми и искате да си закупите жилище, може би имате въпроси относно това как вашият дълг се отразява на вашите планове. Трябва ли да изчакате, докато изплатите тези заеми, преди да можете да купите първия си дом? Или е възможно да отговаряте на изискванията за жилищен заем дори с този дълг? Ето преглед на най-новата информация, за да имате отговорите, от които се нуждаете.

Статия на Bankrate обяснява: „Приблизително 60 процента от възрастните в САЩ, които са имали дълг по студентски заем, са отложили вземането на важни финансови решения поради него. Само за поколенията „Z” и „Милениум” кредитополучатели този брой нараства до 70 процента.

Трябва да знаете, че дори със студентски заеми, чакането за закупуване на жилище може да не е необходимо, и може да ви излезе доста скъпо. Въпреки че ситуацията на всеки е уникална и различна, целта ви може да е по-достъпна, отколкото предполагате. Ето защо.

Можете ли да отговаряте на изискванията

за жилищен кредит, ако имате студентски заеми?

Според годишен доклад на Националната асоциация на брокерите на имоти (NAR), 38% от купувачите за първи път са имали дълг за студентски заем и типичната сума е била около 30,000 долара.

Това означава, че други хора в подобна ситуация са успели да се класират и да си купят жилище, въпреки че също са имали студентски заеми. И вие може да успеете да направите същото, особено ако имате постоянен източник на доходи.

Както се казва в статия от Bankrate: „…можете да имате студентски заеми и ипотека едновременно… Ако имате студентски заеми и искате ипотека, има множество програми за жилищни заеми, за които може да се класирате“.

Изводът тук е, че за много хора собствеността върху жилище е постижима дори когато те имат други дългове. Затова не сте сами. Най-добрият начин да вземете решение относно вашите цели и следващи стъпки е да говорите с професионалистите. Доверен кредитор може да ви преведе през всички стъпки на вашите възможности въз основа на вашата ситуация и да сподели какво е работило за други купувачи, за да може евентуално да се сравни дали би могло да работи и за вас.

В заключение, може би дори вие самите не знаете колко близо сте до постигането на целта си да бъдете следващият горд собственик на жилище.

Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827 или ми пишете на имейл: [email protected]. Уебсайт за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com. Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.