Яйца: протеинът и въглехидратите са две ключово важни храни, нужни в менюто, подходящо за след тренировка. Те имат голямо количество протеин и са една от малкото храни, съдържащи витамин D  в естествена форма. Не се хранете със сурови - те на практика нямат предимства пред сготвените.

Киноа: за да получите необходимата доза въглехидрати след тренировка, кафявият ориз ще подейства добре, но не може да се  конкурира с всичките витамини и хранителни съставки, съдържащи се в киноата. В нея се съдържат и много повече протеини и фибри, отколкото в кафявия ориз. Освен това изисква и минимален период за приготвяне.

Портокалов сок: освен че съдържа витамин С, в него има по-голямо количество калий, отколкото ще откриете в други напитки, които са за консумация след тренировки. Калият е важен електролит, който помага на организма да уравновеси нивата на течностите в него. Портокаловият сок е подходяща съставка и на протеиновите шейкове.

Банани: те съдържат въглехидратите, нужни след тренировка. Ще ви помогнат да възвърнете нивата на гликоген в тялото, който спомага за възстановяване на напрегнатите мускули. Освен това подсигуряват голямо количество калий.

Сьомга: не само ви предоставя голяма доза протеин, но и съдържа противовъзпалителните вещества, които съдействат за възстановяването на мускулите и подобряват тяхната работа.

Боровинки: тези малки плодове предоставят на организма големи количества антиоксидантни вещества. На практика според проучвания боровинките могат да утроят степента на възстановяване след интензивни тренировки.

Сухи плодове и ядки: те предоставят бързо на организма протеини и въглехидрати. Ядките от соя са много полезни за изграждането на мускулната тъкан.

Ананас: съдържа бромелаин - естествено противовъзпалително, което облекчава болките след натъртвания, навяхвания и подуване. Съдържат и витамин С, който е ключов компонент за възстановяването на тъканите.

Сладки картофи: освен здравословната доза от въглехидрати сладките картофи съдържат и различни витамини и хранителни съставки, сред които витамините B6, C, D, магнезий и калий.

Киви: това е плод, който съдържа много витамин С и калий. В него има и антиоксиданти, които облекчават болезнеността в мускулите. Не махайте обелката - тя също съдържа полезни вещества.

Вода: може да изглежда очевидно, но липсата на хидратация е най-често срещаната грешка при спортуване. Пийте вода, за да се чувствате добре и в кондиция.

Много важно - хапнете нещо! Вашето тяло използва много енергия, докато тренирате. Ако не я върнете бързо, мускулите няма да могат да се възстановят по правилен начин. Така цялата ви усилна работа ще отиде на вятъра.