При бабината рецепта на третия и четвъртия ден кокошият трън почернява

Причината за образуване на кокоши трън е човешкият папилома вирус. Най-често това е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по-рядко по стъпалата и глезена, а изключителна рядко по други части на тялото като подбедрицата или раменете. Проблемът с този вид брадавици е, че врастват изключително дълбоко в кожата, а ако не се лекуват навреме, може да се разпространят. Това обаче е не само козметичен проблем. При нарастването на кокошия трън хората започват да изпитват и силна болка. Кокошият трън има дълбоки корени, поради което и лечението му е трудно. Съществуват три основни начина за отърване от тази болест. Първият е с азот. Този метод е може би най-ефективният, който може да намерите до момента. С помощта на течен азот образуванието се изгаря. Това обаче се извършва само от специалист дерматолог. Нужни са около 2-3 посещения, за да изчезнат изцяло всички остатъци.

Лепенките също са ефективни. Преди да купите, трябва много да внимавате. Съществуват прекалено много, произведени в Китай, които са чисто и просто ментета. А ги продават дори и в аптеките. Повечето лепенки съдържат едни и същи активни вещества, но концентрацията им е различна. Те имат специални закръглени области, които, подобно на течния азот, изгарят до корен кокошия трън. Обикновено процедурите са около 5-6.

Лечението с бабини рецепти е много ефикасно. То протича по следния начин. Слага се малко сребърен нитрат (адски камък), отгоре лепвате лепенка. Така престоява една нощ. На сутринта кокошият трън е почернял и след време сам пада.

Друг вариант е с калиев перманганат. Капва се върху кокошия трън, като се внимава, защото е и много силна боя, която, ако попадне върху дрехите, не може да се изпере дори и със специализирани препарати.

Друга бабина рецепта за лечение е домашно направено мазило с обикновен крем за ръце и салицил на прах. С приготвената паста се намазва мястото и се поставя лепенка, която се увива с марля.

И накрая четвъртият бабин метод - смесват се равни количества вода, олио и оцет. Измива или се накисва мястото с кокошия трън във вода, за да омекне (поне 15 минути в топла вода). Приготвената течност се размесва. Напоява се добре памук и се поставя на кокошия трън, след което се прави превръзка. Процедурата се повтаря всяка вечер.